1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Plante de apartament daunatoare pentru animalele de companie

data: 01.04.2013   |   vizualizari: 17016 vizualizari

Pisica plante apartamentStiai ca plantele de apartament preferate pot cauza simptome neplacute, animalelor de companie, atunci cand sunt ingerate? Inainte de a decora locuinta cu plante proaspete si frumos parfumate asigura-te ca sunt si sigure pentru cainele sau pisica ta. Descopera mai jos care sunt plantele de apartament daunatoare pentru animalele de companie!

Feriga Asparagus

Feriga Asparagus este una dintre cele mai toxice plate de apartament pentru animalele de companie. Aceasta planta contine o substanta chimica, sapogenina, un tip de steroid care se gaseste intr-o mare varietate de plante.

Daca feriga Asparagus este ingerata de caini si pisici provoaca voma, diaree si dureri abdominale. De asemenea, daca animalul de companie consuma in mod repetat frunzele acestei plante se poate confrunta si cu dermatita alergica, o inflamatie a pielii.

Dracaena

Dracena este o alta planta de apartament toxica pentru caini si pisici. Este de altfel si una dintre cele mai populare in apartamente, pentru intretinerea usoara, insa daca ai un caine sau o pisica este indicat sa tii aceasta planta cat mai departe de ele.

Dracena contine o substanta toxica, saponina, care atunci cand ajunge in organismul animalelor cauzeaza voma, scaderea apetitului alimentar, depresie si salivatie. In plus, pisicile care consuma dracena pot avea si pupilele dilatate.

Dieffenbachia

Dieffenbachia contine o substanta chimica care este otravitoare pentru caini si pisici. Atunci cand este ingerata, Dieffenbachia cauzeaza inflamarea cavitatii bucale si in special a limbii. Aceste inflamatii duc la salivare excesiva, dificultate la inghitirea hranei si voma.

Caladium

Caladium, cunoscut in special sub denumirea populara de ''Urechi de Elefant'', este o planta otravitoare pentru animale. Contine o substanta chimica asemanatoare cu cea din Dieffenbachia, astfel ca si simptomele intoxicatiei sunt similare.

Astfel, cainele sau pisica care ingereaza frunzele de caladium prezinta iritatii la nivelul cavitatii bucale, salivatie abundenta, dificultate la inghitit si voma.

Crini

Majoritatea florilor care fac parte din familia crinilor sunt toxice pentru pisici si caini. De obicei, primele reactii ale otravirii cu crin sunt voma, letargia si scaderea apetitului alimentar. In cazuri grave insa animalul se confrunta cu distrugerea rinichilor si chiar deces.

De asemenea, ingerarea de crini duce si la inflamarea limbii, salivatie excesiva, dificultate la inghitit si voma.

Ciclama

Ciclama este o floare foarte frumoasa si atragatoare, care este insa toxica pentru caini si pisici. Daca ai in casa o astfel de planta, este indicat sa o tii cat mai departe de animalele tale de companie. Ingerata, ciclama provoaca simptome ca salivatie abundenta, voma si diaree.

Atunci cand animalul de companie consuma o cantitate mare de ciclama, inclusiv parti de tulpina sau radacini apar si anomalii cardiace, ritm cardiac anormal si chiar deces.

Aloe vera

Aloe vera este cultivata atat domestic, cat si comercial ca planta medicinala. Este si o planta de apartament foarte atragatoare, cu un aspect proaspat. Chiar daca proprietatile sale medicinale sunt nepretuite pentru oameni, aloe vera este otravitoare pentru caini, pisici si alte animale.

Atunci cand este ingerata, aloe vera cauzeaza simptome severe, printre care deranjamente stomacale, voma, diaree si decolorarea urinei.

Filodendron

Una dintre cele mai populare plante de apartament, filodendronul este usor de crescut si intretinut si aduce o nota de prospetime in orice locuinta. Este insa si una dintre cele mai toxice plante pentru animalele de companie, deoarece contine cristale de oxalat de calciu, care sunt otravitoare.

Printre simptomele intoxicatiei cu filodendron se numara spasmele musculare, durerile si inflamatiile.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra